Het klopt!

Na ruim twee maanden gebruik van T …

Ja, je leest het goed, om precies te zijn is het vandaag, 15 december, mijn 71e dag aan de T (testosteron). De laatste blogs heb ik geschreven met terugwerkende kracht omdat ik om verschillende redenen niet in staat was om eerder te schrijven. Eén ervan was dat ik in de gevoelloze fase gewoonweg niet kon communiceren en niet wilde communiceren. Die fase heeft overigens niet al te lang geduurd gelukkig.

lege tube TIn een woord: FANTASTISCH!

Het klopt. HET KLOPT!!! Het lijkt wel of alles nu op z’n plaats valt en ik nu krijg wat ik mijn leven lang ongemerkt miste. Heel bijzonder wat het juiste hormoon in een lichaam teweeg kan brengen. Ik voel me zó ontzettend goed, kan niet anders zeggen en dat is nu al ruim een maand zo. Heb een enorme rust in mijn hoofd, voel me stevig en in balans. Ik voel me ik.

Het was even behoorlijk schrikken toen ik me letterlijk en figuurlijk zo gevoelloos voelde, maar tegelijkertijd vertrouwde ik er ook op dat het wel goed zou komen. Ik wilde gewoon even met rust gelaten worden en niemand  die zich er tegen aan zou bemoeien en inderdaad, het is gebleken, het had gewoon even tijd nodig. Ik moest even wennen, me even resetten. Zoiets.

Sandra, die het tegenovergestelde proces meemaakt zegt het mooi: “Nuchterder. En wat meer seks door mijn lijf.” Gevoelloos ben ik zeker niet meer. Het voelt vooral puur en natuurlijk. Niets gemaakts meer. Rust in mijn hoofd. Een twittervriendin voegde mooi toe in een DM: “mannen voelen een boel dingen heel anders (aan) ja; maar een verarming is ’t niet echt….eerder een “niet druk maken over onbelangrijke dingen” (waar vrouwen nogal eens een overdreven punt van maken 😉 ) …” Heel raak verwoord door haar.

En dan de lichamelijke veranderingen. Ik vind het echt bizar. In zo’n korte tijd zo veel verandering. Dat had ik niet verwacht, nadat ik de informatie van de Genderpoli had gelezen. Zoals ik al schreef in mijn vorige blog ‘Klootzak’, DIRECT effect; grotere  en hardere spieren en een betere conditie. En dat is fijn, dat je meteen al merkt dat er iets gebeurt. Ik had gehoord van een andere transman dat het allemaal heel lang duurt, bij mij dus niet. Zo zie je maar weer, iedereen is anders en uitzonderingen bevestigen de regel.

Dames, om jullie even jaloers te maken (ja, echt leedvermaak): Ik ben in iets meer dan twee maanden bijna geheel van de cellulitis af! Geen putjes meer in mijn benen. Daarnaast ook geen meezwabberend vel meer onder mijn bovenarmen als ik zwaai. En wat ben ik trots op mijn spierballen.

Niet fraai om te zien, maar wel te zien (maar ik kijk er toch niet naar en ze gaan er te zijner tijd af) mijn tieten worden ook al slapper. Mannen hebben nu eenmaal minder vet. Straks cup E theezakjes denk ik. Gruwel.

En… ook heel geestig… Mijn spijkerbroek staat niet meer gespannen over mijn billen. Net onder mijn billen heb ik nu een klein beetje lubberende stof, wat je zo vaak ziet bij mannen. Van volle vrouwelijke billen naar een afgeplat achterwerk. Haha, ik ben er blij mee!

 

Advertenties

16 gedachten over “Het klopt!

 1. Remco0808

  Hoi Rick, ik ben zo blij om te lezen dat je nu zo lekker (en her en der wat ruimer) in je vel zit. Wat een opluchting moet het voor je zijn dat lichaam en gevoel meer in sync zijn, zoals IT’ers dat noemen 😉 Hoop ergens volgend jaar weer met je te kunnen lunchen… Liefs, Remco

 2. Matto

  Hey Rick doe je extra oefeningen voor die spierballen of krijg je die gratis voor kerst 😉? Ben blij voor jou met al deze positieve zaken die T bij jou teweeg brengt. Blijf genieten !

  1. Rick Berichtauteur

   Gratis voor de Kerst!! Dat is het bijzondere. Ik heb een heel mooi roeiapparaat aangeschaft, maar ben geblesseerd (muisarm doordat ik momenteel de godganse dag achter de computer zit) en kan nu niet trainen. Het is wonderlijk. Daarom noem ik het ook Tarzangel.

 3. Aafke

  Hoi Rick, de juiste hormonen in je lichaam ” dat klopt” ook gewoon. Ik begrijp jou op beide punten (wel in tegenovergestelde richting 🙂 ) Ik voel me heel erg goed met de vrouwelijke hormonen en ik ben zo blij dat de T uit mijn lichaam is. Voor mij was de T echt een vloek en een gif voor mijn zelf zijn.De T is zo’n overheersend hormoon die echt het denken en voelen beïnvloed als mens. Dat ik geen libido meer heb heeft mij zo veel rust gegeven en door de oestrogeen is mijn denken en handelen zo veranderd. Door de T kon ik nog wel eens agressief reageren als mij iets niet lukte of door frustraties. Dan moest ik ergens stoom op afblazen (niet op mensen hoor want ik hou niet van dat soort agressie). Nu ben ik heel anders,ik reageer veel rustiger en als iets mij niet lukt ga ik nou eerder huilen en denk ik oh kut hoe los ik dat nou weer op.Ik kan mij nou ook enorm druk maken om dingen die ik vroeger weg zwaaide als onzin. Vroeger hoorde ik mijn kinderen nooit huilen boven het tv geluid uit en mijn ex wel. Nu hoor ik de kinderen van mijn partner wel boven het geluid uit.Het is alsof je instinct ook is veranderd.Maar ook het aanvoelen van kinderen is zo anders geworden. Laatst kwam mijn jongste thuis (10) en hij deed heel normaal maar ik zag meteen in zijn ogen dat er wat was en hij bleek te hebben gevochten op school,jongens zucht.Van geslacht veranderen heeft invloed op meerdere fronten en niet alleen het fysieke gedeelte maar ook zeker ook mentaal en je gevoel dat je als mens bezit. Heel erg veel succes Rick en ik lees je ervaringen met een gevoel van oh wat gruwel ik van die gevoelens maar voor jou is het een thuis komen……;)

  1. Rick Berichtauteur

   Ja. bijzonder hoe dat gaat en werkt. Dat het ene hormoon nou juist wel of niet bij je past. T geeft mij rust. Eindelijk rust in mijn hoofd. Ben ook niet bang dat ik bijvoorbeeld agressiever zal worden of zo, want zoals ik al schrijf, nu klopt het gewoon. Dit is wat er miste. En ik zal er voor zorg dragen dat ik geen klootzak van een vent zal worden. Beloofd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s