Dag lieve mama

Ik was altijd haar Roosje. Zo noemde ze me nog altijd. Roosje. Of ik nou 2, 20, 30 of 40 was, dat maakte niet uit. Roosje was ik en Roosje bleef ik.

Sinds ik mama vorig jaar vertelde dat ik niet anders meer kan dan helemaal mezelf zijn gebeurde er iets heel bijzonders. Sinds ik ging staan voor mijn waarheid en voor mijn leven zijn we écht samen geweest. Het was puur en oprecht. En hoe voelde ik haar onvoorwaardelijke liefde… Ook zo puur en echt.

“Ach” zei ze “je bent gewoon mijn kind”.  Ze werd weer echt mijn mama, die ik zo nodig bleek te hebben. Wat ben ik dankbaar dat ik dit nog met haar mee heb mogen maken en dat we alles hebben kunnen bespreken.

Met jouw dood mama, neem je ook Roosje mee. Dankjewel mama, dank voor je onvoorwaardelijke liefde. Ik had me geen lievere mama kunnen wensen. 

hart
Dit zijn de laatste alinea’s van mijn speech. Gisteren hebben we afscheid genomen van mijn moeder. Op 6 september is ze overleden.  Een dag nadat ik mijn vorige blog schreef.

Dag lieve mama.

,

,

Advertenties

25 gedachten over “Dag lieve mama

 1. Maarten Vonk

  Lieve Rick, in welke fase van je leven dan ook, het verliezen van een ouder is en blijft verdrietig. Of het contact goed was of niet, of je er vrede mee hebt of niet.
  Er gebeurt enorm veel in jouw leven, bij velen van ons natuurlijk, alleen bij jou een hoop tegelijk. Zo be it en je geeft de indruk er ook op die manier in te staan. So be it.
  Je pakt het aan en gaat verder. Dat is m.i. geen teken van sterk zijn en van alles aankunnen, maar van eerlijk zijn over wat er in je leven plaatsvindt. Het helpt mij in ieder geval altijd om verder te kunnen, aan morgen te denken. Wat gebeurt, dat gebeurt. En daar valt dan ook het overlijden van onze ouders onder.
  Hoe dan ook, heel, heel veel sterkte en denk aan je.
  Liefs,
  Maarten

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  1. Rick Berichtauteur

   Wat heb ik een hekel aan die uitdrukking soms op dit moment van mijn leven, maar het is waar “het is wat het is” En zo is het! Dank voor je uitgebreide reactie #bighug

 2. Fons Osseweijer

  Hoi Rick. Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Het lijkt mij heel moeilijk om je moeder te moeten verliezen (ik heb mijn beide ouders nog, dus kan er nog niet over meepraten). Ouders steunen je onvoorwaardelijk, en zo heeft jouw moeder dat ook gedaan. Dan nu net niet kunnen vertellen dat je ‘groen ligt’ hebt lijkt me heel moeilijk. Ik vind het heel heftig voor je dat je net op dit moment je moeder hebt moeten verliezen. Het is alles tegelijk, hoogtepunten en dieptepunten. Heel veel sterkte Rick!

  1. Rick Berichtauteur

   Het was inderdaad ongelooflijk dubbel allemaal. Maar nu richt ik meer weer op het leven. Zoals het hoort. En het vieren kan ook later nog. Nooit te laat!

  1. Rick Berichtauteur

   Dankjewel Dave! Sorry, zie je reactie nu pas. Had ik over het hoofd gezien. Hoop dat alles goed met je is. Mail je snel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s