Elf

Elf jaar geleden zag je het levenslicht en meteen was je één en al leven. Een bijzonder kind, dat was je en dat bén je; sprankelend, gevoelig, gezellig, grappig, sociaal, onderzoekend, doenend, complimenteus, krachtig en sterk. Een eigen wil, dat zagen we meteen, maar vooral ook lief, heel lief.

Wat leer ik veel van jou. Wat ben je wijs. Wat geweldig kun jij alles wat mij vroeger niet lukte. Luisteren naar je gevoel. Staan voor jezelf. Jezelf trouw blijven. Zeggen wat je zeggen wilt. Je eigen plan trekken. Zo jong als je bent, wat doe je dat ongelooflijk goed en vooral wat blijf je dat goed doen. Ook nu. Juist nu. Tot tranen toe geroerd kan ik worden als ik zie hoe jij jezelf laat zien. Zo echt, zo puur, zó enorm jezelf. Ze moeten je maar nemen zoals je bent.

elf Bang was je even, mij kwijt te raken, vrouwenzaken niet meer te kunnen delen. Je lichaam begint langzaamaan te veranderen en dat vind je spannend én leuk. Hoewel ik dat vroeger vreselijk vond en daar nooit over wilde praten, wil ik dat wel heel graag met jou. Vind ik het samen met jou ook spannend.

Toen ik zo oud was als jij voelde ik schaamte en afschuw, maar jij bent trots, dát is het grote verschil. Dat je die trots met me deelt en wilt blijven delen, dat is zo ongelooflijk fijn. Ik ben en blijf je moeder. Altijd. Dat begrijp je gelukkig maar al te goed. Dat zal nooit veranderen, ook niet als ik er straks uitzie als een man.

Zal ik je wat zeggen? De enige momenten dat ik echt trots en gelukkig was met mijn lijf waren toen ik zwanger was van jou (en van je broer) en daarna toen ik borstvoeding gaf. Vast een hormonale kwestie, ik weet niet precies hoe dat zit, maar wat heb ik genoten van die periode. Wat verlangde ik trouwens naar je en wat was je gewenst, hoewel ik even dacht, dat geef ik eerlijk toe, wat moet ik nou met een meisje? Maar het ging allemaal als vanzelf met mijn prachtige stoere meisje-meisje. Met jouw geboorte werd ook onze innige band geboren. Wat heb ik je lief en wat ben ik trots op je!elf

Ik hou van je. Onvoorwaardelijk. Helemaal zoals je bent.
(En jij van mij! Dat vind ik toch wel heel bijzonder…)
.

.Lieve schat, gefeliciteerd met je elfde verjaardag!

.

.
.

Advertenties

14 gedachten over “Elf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s